Turbó szerviz - változó geometria beállítás

Turbó szerviz - változó geometria beállítás

Az ügyfeleink által elvárt kiváló minőségű munkát csak a legmodernebb gépekkel lehet elvégezni. Mindig is élen jártunk a legújabb technológiák és legmodernebb gépek magyarországi bevezetésében!

Sok autószerelőben a mai napig él az a (téves) gondolat, hogy változó geometriás turbót jól felújítani nem lehet. Ez a beidegződés ma már azonban teljesen alaptalan! A változó geometriás turbó felújítás legkritikusabb pontja, a változó geometria és ezáltal a turbónyomás helyes beszabályozása. Ehhez elengedhetetlen egy olyan próbapad, melynek segítségével a turbónyomás kalibrálása a gyárival azonos szinten és precizitással elvégezhető! Megfelelő próbapad nélkül ez lehetetlen!

Természetesen a WiZARD TURBO, mint a piacvezető* Magyar márkafüggetlen turbó szerviz 2014-ben elsőként csapott le a legújabb technológiára és állította szolgálatba a turbó felújítás terén méltán elismert Turboclinic VNT Analyser gépet. A próbapad tudása és precizitása minket is lenyűgözött! A gyári értékhez képest 1% eltérést sem tolerál. 2019-ben már 3 ilyen próbapaddal dolgozunk, hogy a megnövekedett vásárlói igényeket zökkenőmentesen ki tudjuk szolgálni.

A felújításra váró turbót el, majd a javítás után díjmentesen vissza is szállítjuk Önnek!

De a technológia fejlődés itt nem állt meg és 2017-ben, Magyarországon elsőként és a márkafüggetlen turbó szervizek között a mai napig egyedüliként rendszerbe állítottuk a világ legmodernebb, Turbo Test Pro típusú próbapadunkat. Ez a gép nem csak üzemi körülmények között képes a változó geometria beállítására, de a turbónyomás pontos mérésére és a szállított levegő gyári értékkel történő összehasonlítására is alkalmas.

Precíz változó geometria beállításhoz tized milliméter pontosság szükséges, a beállított eredmény ellenőrzéséhez pedig a megfelelő próbapad! Ennek szemléltetésére kérem, nézzék meg az alábbi videót:

Ahogy a videón is látható, a változó geometria állító csavarja és a nyomásszabályzó szelep ütköző rúdja közé egy sima papírlapot csúsztattunk. Ez a mindössze néhány tized (!) mm vastagságú papírlap okozta változás is elegendő volt ahhoz, hogy a gyári határértéktől eltérjen a változó geometria kalibrációja.

Ha a beállítás tized mm pontosságú kell, hogy legyen és a megfelelő kalibrálásra csak egy ilyen géppel van lehetőség, akkor joggal tehetik fel a kérdést, hogy megfelelő próbapad nélkül, hogyan lehetséges gyári értékre beállítani egy változó geometriás turbót? Véleményünk szerint a válasz az, hogy sehogyan!

A ránk bízott turbó felújítás az esetek 95%-ában fél napon belül elkészül!

A helytelen beállítás miatt pedig a motorban az égés nem lesz tökéletes, ami teljesítménygondokhoz, meghibásodásokhoz és fogyasztásnövekedéshez vezet.

Reméljük hamarosan Önt is az évi több, mint 12.000 elégedett partnerünk között köszönhetjük!

Felújított turbóra vagy turbó felújításra kérjen árajánlatot, akár telefonon, akár az alábbi üzenetküldő kitöltésével.

Írjon nekünk







*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Turbó katalógus és árak

Kérjük válassza ki az Ön járművének márkáját!