Bontott vagy felújított turbó

Bontott vagy felújított turbó?

Évről-évre rengeteg átvert és csalódott ember keres meg minket bontott turbó vásárlása után, hogy segítsünk neki a szakszerű felújításban, mert a bontott turbó csak napokat, esetleg heteket üzemelt.

Ön is találkozott már olyan hirdetéssel, amelyben "patika" állapotú bontott turbót hirdettek? Feltette már magának a kérdést, hogy egy bontásra ítélt, menthetetlen műszaki állapotban lévő, sok százezer km-ert futott autó motorja illetve kenési rendszere vajon milyen állapotban lehetett? Pedig egy bontott turbó állapotát főleg az üzemeltetési körülmények határozzák meg és reálisan elég kicsi arra az esély, hogy Ön pont egy alig pár ezer km-ert futott, rendszeresen karbantartott és féltve őrzött autóból származó turbót vásárol meg a neppertől - miközben minden bontott turbó hirdetésben ezt próbálják Önnek eladni.

Tudta, hogy cégünktől több, mint 2.000 gyári, teljes körűen felújított turbó készletről,

cseredarab leadásával azonnal megvásárolható vagy ingyenes kiszállítással másnapra megrendelhető?

Az igazság ezzel szemben az, hogy

  • A legtöbb bontott turbó - bár szépen le van takarítva - nem üzembiztos és jó eséllyel hamarosan meg fog hibásodni
  • Sok esetben már eleve hibás bontott turbót kínálnak eladásra és ez csak a beépítés után derül ki
  • A bontott turbók ára alig alacsonyabb, mint egy tisztességesen felújított gyári turbó
  • A bontott turbóra nincs garancia - a gyakorlatban még akkor sem, ha az eladó "beépítési garanciát" vállal rá

Bontott turbó vásárlásakor Ön nem tudja ellenőrizni a kiegyensúlyozottságot, a csapágyak kopását, a változó geometria állapotát, stb. Maximum a tengely lógását szokták ellenőrizni laikusként, de azt meg szinte minden dörzsölt nepper tudja, hogyan kell ideiglenesen eltűntetni.

Amennyiben a bontott turbó hibás, akkor Ön nem csak annak árát, de a le- és felszerelés teljes költségét, az olajcsere díját és rengeteg időt is elbukik, az idegeskedésről nem is beszélve.

Mi sok éves tapasztalatunk és rengeteg pórul járt ügyfél utólagos bölcsessége alapján azt javasoljuk, hogy ne kockáztasson és amennyiben rendelkezésre áll, akkor

gyári felújított turbót válasszon, mint ár/érték arányban a legjobb, megbízható választást!

Ha mégis bontott turbó mellett döntene, akkor vásárlás - de minimum a felszerelés - előtt vizsgáltassa be azt egy szakműhelyben!

Felújított vagy új turbóra illetve turbó felújításra kérjen árajánlatot, akár telefonon, akár az alábbi üzenetküldő kitöltésével.

Írjon nekünk







*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!


Turbó katalógus és árak

Kérjük válassza ki az Ön járművének márkáját!